Een goedkope gietvloer combineren met verschillende interieurstijlen

Een goedkope gietvloer combineren met verschillende interieurstijlen

Wanneer je kiest voor het veranderen van je vloer kun je altijd kiezen voor een goedkope gietvloer. Wil je weten waarom? Deze vloer kan gecombineerd worden met verschillende interieurstijlen. We zetten ze voor jou op een rijtje.

Modern interieur

Bij een moderne interieurstijl is alles strak, heeft rechte hoeken en vormen en bestaat uit luxe materialen. De meest voorkomende kleuren hier zijn zwart, grijs en wit. Omdat een gietvloer van zichzelf een strakke uitstraling heeft past dit perfect bij een modern interieur. Het is een gladde vloer en heeft een luxueuze uitstraling vanwege het glanzende materiaal. Daarnaast kan dit nog versterkt worden door te kiezen voor één algehele kleur die in de tinten thuishoort. Een bijkomend voordeel van een vloer als deze is dat het een licht weerkaatsende vloer is waardoor de ruimte nog opener lijkt.

Industriële stijl

Deze stijl heeft van zichzelf een stoere uitstraling. Materialen die hierin voor komen zijn hout, beton en metaal. Vaak zie je ook nog zelfs oude bakstenen muren. Het leuke aan een gietvloer is dat deze in verschillende mogelijkheden te verkrijgen is. Zo kan een goedkope gietvloer goed aansluiten op deze stijl door te kiezen voor een grijze kleurtint. Daarnaast kan er ook voor gekozen worden om deze vloer in betonlook te nemen. Dat maakt een industrieel interieur helemaal af. Bij Nextfloors wordt onder andere een betonlook vloer aangeboden.

Basic interieurstijl

Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lichte- en wittinten bij een basic interieur. Er komen weinig tot geen accentkleuren hiervoor. Zoals bij een modern interieur zijn de vormen rechttoe rechtaan en heeft het hierdoor ook een strakke uitstraling. Je kan een mooi geheel maken van deze stijl door een gietvloer te laten leggen. Deze heeft alsmede een strakke uitstraling en kan in elk gewenste tint gekozen worden.
Een goedkope gietvloer met Popart
Popart staat bekend om zijn felle kleuren en kunststof materialen. Alles is gebaseerd op de Popart cultuur van onder andere Andy Warhol. Verschillende kleuren worden gecombineerd waardoor contrasten ontstaan. Het gaat hierbij vooral om de sfeer en niet om de functionaliteit. Moderne kunststof materialen passen goed bij deze stijl waardoor een gietvloer niet gek zou staan.

Minimalistische stijl

Bij het creëren van een minimalistisch interieur is het de kunst om elementen weg te laten. Hier moet je goed in je achterhoofd houden: ‘Less is more’. Bij een interieurstijl als deze wordt niet gebruik gemaakt van aankleding als accessoires en verschillende details. Hierdoor wordt de focus gelegd op die enkele elementen die maar aanwezig zijn. Dankzij de luxueuze uitstaling van een gietvloer kan deze hier goed thuishoren.

Landelijk interieur

Landelijk staat bekend om de rust en de ruimtes in de stijl. Vaak wordt hier alles knus en gezellig ingericht. Aardkleuren en verschillende wittinten passen goed bij dit interieur. Naast alle opties om te kiezen voor een kleur kan een goedkope gietvloer ook passen bij een landelijk interieur. Dit komt door de mogelijkheid om het gevoel van hout te creëren bij de vloer. Hierdoor is de vloer minder grof en robuust dan bij een normaal landelijk interieur. Echter geeft het alsnog de sfeer die hierbij past.

Vraag een gratis offerte aan van een goedkope gietvloer voor meer informatie.